Laura Vanbrusselen

Ik behaalde mijn diploma als sportkinesitherapeut aan de KU Leuven. Mijn passie voor beweging en het menselijk lichaam heeft me echter verder geleid naar de opleiding osteopathie, die ik onlangs ben gestart aan de International Academy of Osteopathy. Ik geloof sterk in het ‘whole body’ verhaal en hou dit steeds in gedachten tijdens trainingssessies en revalidatieprocessen.

Binnen mijn brede liefde voor sport, heb ik ook een enorme aandacht voor G-sport. Ik deed ervaring op bij het Paralympic Team Belgium als sportkinesitherapeut op buitenlandse wedstrijden (wereldbeker & WK Glasgow). Daarbuiten ben ik actief als trainer van een jeugdrolstoelbasketbalteam (Leuven Bears on Wheels).

Voor mijn eigen sportsessies hou ik ervan lopen af te wisselen met fietsen, skiën, zeilen of tennis/padel. Na het sporten nog lekker en gezond eten (en soms een goede apero), samen met familie en vrienden, maakt me helemaal gelukkig!

Katrien Verheyden

Zelf stel ik me graag voor als kinesitherapeute, maar binnen Therapy Corner werk ikzelf niet mee als therapeut, wel als coördinator. Met de juiste therapeuten samenwerken, een goede samenwerking onderling vooropstellen, en een correct administratief verloop, dit komt de patiënt alleen maar ten goede.

Dit is mijn functie en ook mijn doel binnen dit project en tegelijk ook het ‘waarom’ dat ik Therapy Corner heb opgericht.

U kan bij mij zeker terecht voor algemene vragen binnen Therapy Corner, of specifieke vragen. Hiervoor zal ik u doorverwijzen naar de aangewezen therapeut.

Het werk als therapeute blijf ik zeker verder uitvoeren binnen de praktijk Lo-kiné te Pellenberg.

Tegelijk ook mijn dank aan mijn partner Benny. Hij zorgt voor alle technische ondersteuning binnen Therapy Corner. Zonder zijn morele steun zou dit project niet gestart zijn. Ook dank voor de aanmoediging van onze vier kinderen!

Emma Vandenbergh

Ik ben Emma Vandenbergh, afgestudeerd in 2022 als erkend diëtiste aan de UCLL te Leuven. Om mijn kennis in sport en sportvoeding verder uit te breiden rondde ik in 2023 het postgraduaat Health Coach af aan de Erasmushogeschool te Brussel, en nadien behaalde ik in 2024 de master humane bewegingswetenschappen met de specialisatie sport en voeding aan de Universiteit van Maastricht.

Als diëtiste hecht ik veel waarde aan een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Ik geloof niet in een “one size fits all” -dieet, maar in het individueel afstemmen van een duurzaam en haalbaar voedingsplan op basis van jouw specifieke doelen. Je kan bij mij terecht voor begeleiding bij gewichtsverlies of -toename, sportvoeding, vegetarische en plantaardige voeding, en begeleiding naar een gezonde levensstijl. Ook voor andere hulpvragen omtrent voeding en dieet kan je contact opnemen en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Naast mijn werk in de praktijk vind je mij vaak terug in de natuur tijdens een van mijn hardlooptrainingen, of in de keuken waar ik graag experimenteer met nieuwe en gezonde recepten.

Lara Pennings

Ik behaalde mijn diploma in 2023 afgestudeerd als neurologisch kinesist aan de Universiteit Hasselt. Mijn expertise ligt bij de behandeling van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel. Ik bied revalidatie aan voor onder andere beroertes, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), amyotrofische laterale sclerose (ALS),…

Naast mijn specialisatie in neurologie, bied ik ook algemene kinesitherapie aan. In deze tak heb ik inmiddels ervaring opgedaan. Ik vind het belangrijk om elke patiënt in zijn geheel te bekijken en functioneel te oefenen. Mijn doel is om mensen te motiveren en te ondersteunen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen, afgestemd op hun individuele noden.

Met mijn enthousiasme en persoonlijke aanpak help ik je graag op weg naar een betere gezondheid. Zelf ben ik ook graag actief bezig en kan je mij terugvinden in de natuur met mijn viervoeters ofwel op een terrasje 😉

Ineke Van Meerbeek

Ik ben Ineke Van Meerbeek, een gekwalificeerde logopedist-deglutoloog, en ik ben blij om u te verwelkomen bij Therapy Corner. Mijn passie voor logopedie en deglutologie stelt me in staat om cliënten met diverse problematieken te ondersteunen.

Over Mij

In 2022 behaalde ik mijn diploma als logopedist aan de KU Leuven. Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in diverse aspecten van logopedie, met stages in een praktijk voor kinderen en jongeren met taal- en leerstoornissen, evenals in een ziekenhuis op de stroke unit, neurologie en intensieve zorgen. Hier ontstond mijn interesse in het onderzoeken en behandelen van slikstoornissen.

Dit leidde tot het behalen van een extra master in deglutologie aan de KU Leuven, waar ik onderwezen werd door internationale experts op het gebied van slikstoornissen. Sinds 2023 mag ik met trots logopedist-deglutoloog genoemd worden.

Diensten die ik aanbied

Bij Therapy Corner kan u bij mij terecht voor een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Slikproblemen (dysfagie): Als u moeite heeft met eten en drinken of regelmatig verslikt, kan ik u helpen. Slikstoornissen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een hersenletsel, neurologische problematiek, spieraandoening, bestraling, hoofd-hals operaties, veroudering, stress…
  • Neurologische spraak- en taalstoornissen (afasie, dysartrie, spraakapraxie): Ik bied ondersteuning aan mensen die spraak- of taalstoornissen ervaren na bijvoorbeeld een beroerte of hersenletsel.
  • Stemproblematieken (dysfonie en stemvermoeidheid): Als u stemproblemen heeft, help ik u deze aan te pakken. De oorzaak van stemklachten kunnen zowel functioneel als organisch zijn. Stemproblemen kunnen leiden tot vermoeidheid, heesheid, kortademigheid, en andere klachten. Daarnaast behandel ik ook personen met genderdysfonie.
  • Pre-logopedie: Voor baby’s en jonge kinderen met eet-, drink-, slik- en kauwproblemen bied ik pre-logopedische begeleiding, zoals ondersteuning bij borstvoeding, het drinken van een flesje en de overgang naar vaste voeding.
  • Stem- en uitspraakcoaching: In functie van uw beroep, hobby of opleiding wil ik graag met u werken om uw stem en articulatie te verbeteren.

Mijn doel is om u te helpen ongeacht de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd.

Ik blijf me continu bijscholen om mijn expertise als logopedist-deglutoloog verder te ontwikkelen.

Met vriendelijke groet, Ineke Van Meerbeek